Zevenblad en brandnetel een nachtmerrie?

Zevenblad en brandnetel, de nachtmerrie van bijna iedere tuinier . Wat moet je ermee? Het overwoekerd alles en is bijna niet uit te roeien. Niets dan ellende voor een heleboel mensen, wel nu, dat is niet meer nodig.

Don’t beat it, eat it.

pesto, zevenblad

Pesto van zevenblad

Zelf heb ik “gelukkig” geen zevenblad en nagenoeg geen brandnetel in mijn tuin, maar ik ken genoeg mensen die er een hele strijd mee voeren. Nu kwam ik een tijdje geleden tijdens het uitzoeken van een stapel oude tijdschriften, in een Home and Garden uit 2013 een recept tegen waarin zevenblad en brandnetel de hoofdrol spelen. Dit sprak me wel aan, want ik mag graag recepten uitproberen. Dus … “don’t beat it, eat it ” schreven zij, en dat heb ik uitgeprobeerd al stond ik er wat sceptisch tegenover. En ik moet zeggen het was echt heerlijk.  Omdat het zo mooi aansluit op een tuinprobleem van velen wil ik deze recepten ook met jullie delen en ik zou zeggen, probeer het uit want het is echt super makkelijk om te maken, lekker en gezond, met dank aan het tijdschrift  Home and Garden.

 

Zevenbladpesto

Nodig: 2 handenvol zevenbladblaadjes – 2-4 tenen knoflook – handvol pijnboompitten – cashew- of walnoten – 70 gr. geraspte Parmezaan – olijfolie – zeezout

Vermaal alle ingrediënten in de blender en giet er langzaam olijfolie bij tot je een mooie pestodikte krijgt. Heerlijk met stokbrood bij de bbq of gewoon als hapje bij een goed glas wijn.

Brandnetelsoep (4 koppen)

Nodig: flinke hoeveelheid brandneteltoppen voor 1 liter soep heb je tenminste 20 toppen nodig (de toppen zijn het malst)  – 5 dl groentebouillon – laurierblad – ui – knoflookteentje – crème fraiche of boursin

Fruit de gesnipperde ui en de knoflook glazig. Was de brandnetels en breng ze met aanhangend vocht aan de kook. Haal het geslonken groen uit de pan en hak fijn. Brandnetels met de bouillon ui en knoflook aan de kook brengen. Circa 10 minuten zachtjes laten koken, daarna op smaak brengen met peper en zout. Voeg de crème fraiche of boursin toe. Even de staafmixer erop en je hebt een heerlijke gezonde soep.

Wat vind je van dit recept, lijkt het je wat?

Ik zou het leuk vinden wanneer je dit bericht wilt delen.

About the author