VISIE

De tuin een rustplek.

Tuinen zijn nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag de dag. De tuin wordt gezien een plek om tot rust te komen. Een plek om te genieten met familie en vrienden.Een goed ingerichte tuin vind ik dan ook zeker zo belangrijk als een goed ingericht huis.

Van binnen naar buiten.

In Nederland zien en genieten we nog steeds het meest van de tuin van binnen uit. Bij het ontwerpen van mijn tuinen kijk ik dan ook altijd van binnen naar buiten. Om te kunnen ontwerpen moet ik dan ook eerst het huis en de omgeving hebben gezien. Ieder huis heeft een mooie lijn waaruit je de tuin kunt ontwerpen.

Uitspraak uit 1964.

Ooit kwam ik eens een uitspraak tegen van tuinarchitect en publicist B.J. Galjaard wat hij schreef in 1964 en tot de dag van vandaag voor mij nog steeds geldt.

“De beste tuin is geen trendtuin, geen modetuin, geen gril. Iedere tuinier ervaart in de loop der jaren dat de fouten in de tuin niet zozeer liggen in zijn jaren van tuinwerk, maar in de basis van alles: zijn oorspronkelijke tuinplan. Een tuinplan waar in de loop der tijd wel variaties op mogelijk zijn, maar dat toch in grote lijnen de tuinaanleg blijft bepalen”.

De basis van alle tuinplezier.

Een gedegen tuinplan is de basis van alle tuinplezier. Maar voor zo’n tuinplan zijn geen kant-en-klare recepten verkrijgbaar, daarvoor lopen de omstandigheden en de wensen van de tuinbezitter te veel uiteen. Een goed ontwerp is altijd gebaseerd op de architectuur van de woning, de wensen van opdrachtgever, omgeving, grondsoort en nog veel meer.