TUINONTWERP

Een goed ontwerp is maatwerk.

Een gedegen tuinplan is de basis van alle tuinplezier. Het maken van een goed ontwerp is maatwerk en gebeurt altijd in nauwe samenspraak met u. Na opdrachtbevestiging wordt de ruimte ingemeten, in kaart gebracht en gefotografeerd. Het schetsontwerp (zie ook conceptontwerp) wordt binnen drie weken aan u voorgelegd.

Van conceptontwerp naar compleet ontwerp.

Logisch vervolg op het conceptontwerp is deze uit te laten werken tot het compleet ontwerp. Hier word volgens de overeengekomen opdracht de verschillende onderdelen van het ontwerp gedetailleerd uitgewerkt. Dat wil zeggen, het maken van een uitvoeringstekening inclusief werkomschrijving en matenplan, een verlichtingsplan, bestratingsplan, een gedetailleerd beplantingsplan met beschrijving, tips en onderhoud advies van de toegepaste beplanting en plantlijst. Afhankelijk van de soort opdracht wordt er samengewerkt met andere professionals.

Het moment van tuinaanleg.

Nu komt het moment van uitvoering. U kunt met het ontwerp zelf aan de slag gaan, maar de aanleg ook door een vakbekwaam hovenier laten verzorgen. Dit kan ik eventueel voor u regelen en begeleiden (zie ook projectbegeleiding).