Lazy Monday

Gisteren had ik zo’n heerlijke lazy Monday althans dat was de bedoeling. Na een weekend gewerkt te hebben heb ik mezelf maar eens de middag vrij geroosterd en het zou een aardige dag worden qua weer. Heerlijk niets doen, lekker naar buiten klussen in de tuin, nou ja dat was min of meer de bedoeling. Maar zoals het zo vaak gaat, loopt het toch weer anders.

 Langzaam ontwaakt het bos uit haar winterslaap.

Lijsterbes, voorjaar, bos Wel heb ik nog even de hond van onze dochter een uurtje geleend om een heerlijke wandeling in het bos te maken. Hoe raar misschien ook, maar alleen zou ik niet zo heel gauw een boswandeling gaan maken. Met een hond ga je dit zoveel sneller doen, dus de wandelschoenen aan en stukjes kaas voor Nimo in mijn jaszak naar het bos. En dan ontdek je tijdens zo’n wandeling hoe het bos weer langzaam kleurt naar groen en ontwaakt uit haar winterslaap. Als is het op dit moment nog wel minimaal. Als een van de eerste ontluikende bomen kwam ik de lijsterbes tegen, de larix en natuurlijk de krent. De krent is een grote favoriet van mij. Door de vroege bloei die tegelijk met de bladeren verschijnen in het vroege voorjaar vallen ze extra op tussen de nog voornamelijk kale bomen. Een schitterend gezicht. Larix, bos

 

De krent, drie keer mooi.

Het krenteboompje (Amelanchier lamarkii) of eigenlijk meer een grotere heester is ook heel goed toe te passen in de tuin.  Drie seizoenen geniet je van deze prachtige boom. De vroege bloei in het voorjaar, de heerlijke vruchten (krent) in de  vroege zomer, en de schittekrenteboom, krent, voorjaar, tuinrende bladverkleuring in goudgele en roodbruin blad gedurende de herfst. Als het mogelijk is in de tuin, pas ik heel graag de krent toe in mijn tuinontwerpen, juist omdat hij zo veel in éen jaar te bieden heeft. Al moet je er wel voor zorgen als je wilt snoepen van de heerlijke krenten dat je de vogels voor bent ;-). In elk geval eidigde mijn lazy Monday met een flinke boost energie opgedaan in het bos na het zien van de eerste ontluikende knoppen.

 

 

 

 

 

 

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *