Laat de lente maar komen…20150213_142020

Eindelijk zijn we dan een keer op tijd. Ieder jaar neem ik me weer voor om de afgestorven plantendelen eerder af te knippen, en niet pas wanneer de voorjaarsbollen al lang en breed hun vrolijke kopjes laten zien. De meeste jaren zijn we dus te laat en vallen met name de meest vroeg bloeiende bollen zoals de sneeuwklokjes en krokussen weg tussen de nog dorre plantdelen. Ik ben geen voorstander van het zogenaamd winter klaar maken van de borders in de tuin, en laat dan ook altijd de afgestorven plantdelen staan. Hierdoor ontstaat er niet alleen een prachtig winterbeeld in de tuin, zeker wanneer het groen met een prachtig laagje rijp of sneeuw is bedekt. Maar buiten het feit dat het een prachtig gezicht is om naar te kijken, is het dieren leven je ook nog eens enorm dankbaar. 

Maar zoals ik al zei, neem ik me dus ieder jaar weer voor om de tuin eerder voorjaar klaar te maken. Dit zou ook zeker lukken als ik niet zo’n enorme koukleum zou zijn. En februari is nou niet de maand waarin het op de meeste dagen, mij in ieder geval trekt om naar buiten te gaan. Tot vorige week, het was zo’n prachtige zonnige dag, en dan begint het gelijk te kriebelen. Ik liep even een rondje door mijn tuin en wat schetste mijn verbazing. De krokussen lieten al vol trots hun kopjes  zien.

Die zijn er wel heel vroeg bij dit jaar. Nu wordt het toch echt tijd om mijn tuinspullen weer te voorschijn te halen en een begin te maken met het verwijderen van de afgestorven plantdelen. Dit jaar gaat het me dan echt gewoon een keer wel lukken. Gelijk de daad bij het woord gepakt en aan de slag gegaan. Al moet ik wel zeggen dat ik alleen die borders waarin de vele voorjaarsbollen staan heb schoongemaakt. Heerlijk eindelijk genieten we dan dit jaar van de prachtige vroege voorjaars bollenpracht, vrij van de dorre plantdelen.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *