Bedankt tuinelfje en lampepoetser.

Ik heb weer een heel seizoen van jullie genoten, maar nu moeten jullie toch echt weer plaats maken voor jong en fris groen.Weg met die prachtige gouden haren en mooi rood geaderd blad.

Die eerste mooie dagen.

Wanneer ik dit blog zit te schrijven jaagt de storm rond mijn kantoor, en lijken de paar dagen dat ik al heerlijk in de tuin heb kunnen werken ver weg. Die eerste mooie dagen, heerlijk, ben ik dan ook altijd direct in de tuin te vinden. De kantoor werkzaamheden plan ik extra vroeg om halverwege de middag lekker naar buiten te kunnen. De eerste warme zonnestralen voelen. De eerste knoppen open zien gaan. De eerste plantjes met piepkleine puntjes uit de aarde te zien komen. Nu hebben we een hele grote tuin zoals jullie misschien wel weten (van de 7000m2 is zo’n 5000m2 tuin), dus zijn die uurtjes klussen in het voorjaar is ook wel nodig.

Gedurende de winter laten we al de afgestorven plantdelen staan, wat buiten dat het een mooi winterbeeld geeft, ook bescherming biedt aan de planten bij strenge vorst (mocht die er ooit nog komen), maar zeker ook het dierenleven zal je dankbaar zijn wanneer je de tuin niet zogenaamd “winterklaar” maakt. En dan op mooie dagen, (want ik ben wel een mooi weer tuinier hoor) ieder vrij uurtje weer een tuindeel aanpakken om zo langzaam de voorjaarstuin tevoorschijn te zien komen.

Hallo stermagnolia.

Die eerste zonnestralen die al een heerlijke warmte geven betekent voor mij het eind van de winter, mijn minst favoriete seizoenStermagnolia moet ik je zeggen. Juist van die eerste momenten in de tuin kan ik zo enorm genieten. Zoals van het openspringen van de eerste knoppen van de stermagnolia, een echte blikvanger in het vroege voorjaar.

Kijk die enorm behaarde winterknopen eens, prachtig toch?.

De stermagnolia is de vroegst bloeiende magnolia, die meestal al in maart en april staat te bloeien. Maar, helaas daardoor ook heel gevoelig voor de late nachtvorsten die deze maanden nog gemakkelijk voor kunnen komen. Wanneer de knopen open zijn, zullen de prachtige witte bloemen gelijk bruin kleuren, en dan is het gedaan met de schitterende witte waterval van bloemen. Daarom is de beste plek voor deze heester een zonnige en beschutte plek. Jullie houden een foto tegoed van de stermagnolia wanneer deze volop in bloei staat, mits het dan dus niet heeft gevroren. Die wil ik jullie niet onthouden, zo mooi als zij dan is.

 

 

Heerlijk die parfum van hyacinten. 

Hyacint

Onder de stermagnolia heb ik jaren geleden blauwe hyacinten geplant die trouw ieder jaar weer terugkomen. Meestal bloeien ze bij mij zo tegen de Pasen en ik denk dat ze dat deze keer ook zullen gaan halen. Maar wat ik zo heerlijk vind aan hyacinten is die fantastische geur. Op zonnige dagen thuiskomen en verwelkomd worden met de parfum van de blauwe hyacint, dat is zo’n heerlijk geniet momentje.

 

En jij? Wat zijn jouw eerste geniet momenten in de vroege lentetuin? Deel het hier.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *