Een tuinontwerp laten maken

Een tuinplan is de basis van alle tuinplezier.

Een gedegen tuinplan is de basis van alle tuinplezier. Het maken van een goed ontwerp is maatwerk en gebeurt altijd in nauwe samenspraak met u. Na opdrachtbevestiging wordt de ruimte ingemeten, in kaart gebracht en gefotografeerd. Het schetsontwerp (zie ook conceptontwerp) wordt binnen drie weken aan u voorgelegd.

Onderdelen gedetailleerd uitwerken.

Logisch vervolg op het conceptontwerp is deze uit te laten werken tot het compleet ontwerp. Hier word volgens de overeengekomen opdracht de verschillende onderdelen van het ontwerp gedetailleerd uitgewerkt. Dat wil zeggen, het maken van een uitvoeringstekening inclusief werkomschrijving en matenplan, een verlichtingsplan, bestratingsplan, een gedetailleerd beplantingsplan met beschrijving, tips en onderhoud advies van de toegepaste beplanting, en plantlijst.

Eenvoud, ritme en duidelijke heldere lijnen.

De kracht van mijn ontwerpen zit in de eenvoud, ritme en duidelijke heldere lijnen die ervoor zorgen dat de onderdelen in het ontwerp elkaar versterken. Maar zeker zo belangrijk vind ik het praktische aspect. Afhankelijk van de soort opdracht wordt er samengewerkt met andere professionals.

Aanleg van uw tuin.

Nu komt het moment van uitvoering. U kunt met het ontwerp zelf aan de slag gaan, maar de aanleg ook door een vakbekwaam hovenier laten verzorgen.

Dit kan ik eventueel voor u regelen en begeleiden (zie ook projectbegeleiding).